Sony oznámí novou PS4K před vydáním VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony oznámí novou PS4K před vydáním VR

Sony oznámí novou PS4K před vydáním VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 3. 2016 08:12 17
Reklama

Minulé týdny se nesly ve znamení spekulací na adresu vylepšené konzole PlayStation 4, která má přinést podporu rozlišení 4K. Informace přišly z několika na sobě nezávislých zdrojů, takže lze tyto dohady považovat za nanejvýš pravděpodobné. Teď je podpořily další novinky.

Podle listu The Wall Street Journal jsou všechny předchozí informace pravdivé a Sony se chystá dále vyrábět obě verze konzole. Důvěryhodný zdroj, který má být obeznámen s plány japonské firmy, tvrdí, že Sony novou konzoli oznámí ještě předtím, než v říjnu uvede na trh headset PlayStation VR. Cenou si však jistý nebyl.

Z informací, které má list The Wall Street Journal k dispozici, dále vyplývá, že hry by měly nadále fungovat na obou platformách - různit se bude “jen” jejich rozlišení. Kanál The Know zašel ve svých předpovědích dokonce ještě dál. Podle něj se nová konzole začne prodávat už letos na Vánoce a bude stát 400 dolarů, tedy v přepočtu necelých 10 tisíc korun.

Vývojáři už údajně pracují na prvních titulech, které by mohly vyšší výkon a podporu rozlišení 4K využít. PS4K či PS4.5, chcete-li, tak můžeme s ohledem na záplavu relevantních novinek pomalu začít považovat za fakt, ať už se nám tento nápad líbí, nebo ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama