ARK v problémech, studio zažalováno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ARK v problémech, studio zažalováno

ARK v problémech, studio zažalováno

David Plecháček

David Plecháček

24. 3. 2016 11:15 8
Reklama

Vývojářské studio Wildcard vyvíjí dinosauří ARK: Survival Evolved. Pokud se vám nepříčí podporovat předběžný přístup, hru si můžete vyzkoušet na Steamu a na Xboxu One, kde zaznamenává úspěchy. Ale jak vidno, i když jde všechno podle plánu, vždycky se může najít něco, co radostnou idylu překazí.

Obvykle je vývojářům kladeno do cesty několik překážek technologického rázu, ale problémy s žalobami tu pěkně dlouho nebyly. Abychom se v nich zorientovali, pojďme si ve zkratce říct, kdo je to Jeremy Stieglitz - ten totiž v příběhu hraje klíčovou roli.

Bývalý zaměstnanec Trendy Entertainment od společnosti odešel v srpnu 2014. Jeho výstupní klauzule obsahovala bod, podle něhož nemohl po dobu jednoho roku zastávat jakékoliv pozice v konkurenčních společnostech, a zároveň nemohl vyzývat další bývalé spolupracovníky, aby se k němu připojili. Podle žaloby Trendy Entertainment porušil Stieglitz obojí.

Mezitím bylo v říjnu založeno studio Wildcard. Mezi zakládajícími členy byla i manželka Jeremyho Stieglitze, která do formálních dokumentů použila své rodné příjmení, a několik dalších bývalých zaměstnanců společnosti Trendy. Otázkou zůstává, zda a případně jakou roli zastával samotný Jeremy. Wildcard v oficiálním prohlášení tvrdí, že na vývoji ARK se dosud podílel pouze v rámci několika konzultací, ale nejmenovaní pracovníci údajně tvrdí, že zaujímal o dost důležitější postavení.

Proces bude pokračovat sezením 27. dubna. Trendy Entertainement žádá odškodnění a soudní zákaz dále vyvíjet a prodávat ARK: Survival Evolved, alespoň do doby, než soud pravomocně nerozhodne o osudu všech zúčastněných. Naše rada zní - hrajte, dokud můžete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama