Vývojáři CoD věří v silné ženské postavy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři CoD věří v silné ženské postavy

Vývojáři CoD věří v silné ženské postavy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 2. 2016 14:51 20
Reklama

Vývojáři Call of Duty: Advanced Warfare se nechali slyšet, že by i do budoucna rádi měli ve svých titulech ženy dosazené do důležitých rolí podobně, jako tomu bylo právě v případě Advanced Warfare.

To je zároveň trendem, který pravděpodobně bude čím dál tím více hýbat herním průmyslem v širším slova smyslu. Naposled za to schytal kritiku například Ubisoft, který po (dalším) mužském hrdinovi v Assassin’s Creed Unity přišel se Syndicate, ve kterém už pro změnu jednu z hlavních rolích zastávala žena. S onou kritikou však toto rozhodnutí prý vůbec nesouviselo.

Nicméně, Sledgehammer Games od tohoto směru prý opouštět neplánují a budou následovat příklad nastavený Ilonou, drsnou vojandou z Advanced Warfare. Vývojáři tím chtějí poukázat na několikero věcí – v armádě jsou ženy a mohou zastávat i klíčové pozice. A koneckonců i mezi samotnými hráči jsou pochopitelně také zástupkyně něžného pohlaví a i ty mají právo ztotožnit se s nějakou z postav ve hře.

Z takové snahy máme respekt a jistě by se podobným příkladem mohlo vydat i více herních studií. Co si o podobné problematice myslíte vy? Také byste ve hrách rádi viděli větší množství žen zaujímajících důležité posty, konkrétně pak například ve hrách válečných?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama