Romero navrhl novou úroveň do Dooma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Romero navrhl novou úroveň do Dooma

Romero navrhl novou úroveň do Dooma

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 1. 2016 10:05 10
Reklama

Spoluautor Dooma John Romero se po dvou desetiletích vrátil ke kultovní střílečce a vytvořil pro ni zbrusu nový level. S výsledkem svého úsilí se pochlubil fanouškům na Twitteru.

Jeho vlastní verzi mapy E1M8 Phobos Anomaly si můžete sami vyzkoušet. Dal ji k dispozici na úložišti Dropbox. Jde o závěrečnou úroveň první epizody původního Dooma. Romero se pochlubil, že tento retro level dal dohromady během dvou týdnů ve volném čase. Můžete jej hrát v singlu, kooperativně a lze jej vyzkoušet také v deathmatchi. Romero se pustil do zkušebního zápolení se svým kolegou Ianem Dunbaram, nad nímž podle očekávaní zvítězil o 18 fragů.

Vzhledem k tomu, že za dveřmi je nový Doom, s nímž ovšem nemá Romero nic společného, jde o ideální příležitost přesvědčit se, zda je jeho někdejší pověst coby geniálního designéra stále aktuální. Je moc pěkné, že nostalgie občas nepřepadne jen hráče samotné a pamětníky, ale i veterány z řad vývojářů, kteří si rovněž chtějí zavzpomínat na staré dobré časy, kdy zvuk motorové pily a vyvržené prasečí vnitřnosti patřily k dobrému bontonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama