PS2 emulátor na PS4 nespustí hry z DVD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS2 emulátor na PS4 nespustí hry z DVD

PS2 emulátor na PS4 nespustí hry z DVD

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 12. 2015 16:34 18
Reklama

Situace ohledně emulátoru her z PS2 pro konzoli PlayStation 4 je stále značně nejasná a více světla do této problematiky zřejmě vnese až víkendová akce PlayStation Experience. V jedné věci je ale, zdá se, jasno už nyní. Na rozdíl od konkurence nebude možné zahrát si na nové konzoli staré hry, které vlastníte v jejich původní krabicové verzi. Nebudou s emulátorem kompatibilní.

Vyplynulo to z popisku hry Dark Cloud, jejíž funkčnost v rámci emulace předčasné potvrdilo video, které se objevilo na oficiálním PlayStation kanálu na YouTube. V textových informacích padla mimo jiné zmínka o tom, že hry pro PlayStation 2 na disku nebudou kompatibilní s konzolí PS4, ať už nakonec takzvaná emulace probíhá jakýmkoli způsobem. Co je ale ještě podivnější, emulátor nebude kompatibilní ani s digitálními kopiemi, které jste si v rámci edice PlayStation 2 Classics mohli koupit ještě na PS3.

Oficiální oznámení kompatibility pro samotnou hru Dark Cloud je nyní už pouhou formalitou. Akční RPG od japonského studia Level-5 z roku 2000 bude obsahovat trofeje a poběží v rozlišení 1080p. Už z toho se zdá být zcela jasné, že nepůjde o žádnou univerzální emulaci, ale selektivní podporu vybraných titulů, které budou muset být do programu zpětné kompatibility vybrány, zařazeny a upraveny pro potřeby nové konzole. Celý proces tak bude ještě o něco komplikovanější než u Xboxu One, který notabene podporuje hry z minulé generace Xboxu, zatímco na PS4 si hry z PS3 zřejmě jen tak nezahrajeme. Pokud ovšem nepočítáte remastery, které jsou také zřejmě důvodem, proč se zatím jejich klasické emulaci Sony brání.

Na další detaily si musíme ještě den počkat. Už zítra by ale mělo být jasné, jak přesně emulátor funguje, jaké hry ho budou podporovat a kolik přibližně budou takové starší tituly stát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama