Multiplayer v Just Cause 3 se hodně řešil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Multiplayer v Just Cause 3 se hodně řešil

Multiplayer v Just Cause 3 se hodně řešil

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 11. 2015 13:50 1
Reklama

Jakkoli se zdá být Just Cause 3 velmi slibná hra, nemůžeme se stále smířit s faktem, že vývojáři ani tentokrát nepředstavili oficiální multiplayerový mód. To ovšem neznamená, že o tom neuvažovali nebo se o to dokonce nepokusili.

Vedoucí projektu Roland Lesterlin se v rozhovoru pro GameSpot vyjádřil na adresu chybějící hry více hráčů. Do minulého dílu ji pomohla implementovat až komunita fanoušků, ale většina lidí zřejmě doufala, že konečně Avalanche Studios popadnou příležitost za pačesy a pokusí se srovnat krok se sérií Grand Theft Auto v dalším ohledu. Jinak jde totiž dlouhodobě o jednu nejdůstojnějších a nejvážnějších konkurencí pro Rockstar, který městským akcím přesvědčivě vládne už řadu let.

Stockholmští vývojáři ovšem nevylučují, že by se mohl multiplayer ve hře v budoucnu skutečně objevit, i když základní titul se nakonec orientuje primárně na jednoho hráče. Seriózně o tom podle Lesterlina už uvažovali. “Mluvili jsme o tom hodně. Komunita dokonce vytvořila multiplayerový mod pro Just Cause 2, který byl velmi zábavný, vážně super,” ocenil práci nadšenců klíčový muž týmu vedoucí vývoj novinky. Nakonec ale podle něj při úvahách o pokračování zvítězila snaha soustředit se v první řadě na singleplayer, který má nabídnout stejně krásný a obrovský svět, jakým před lety překvapil hráče druhý díl.

Místo klasické online hry tak dali autoři přednost asynchronnímu multiplayeru, který nabídne hráčům možnost díky žebříčkům a výzvám porovnávat své výkony ve hře s přáteli. Studio prý fascinují možnosti sdílení a sociální funkce na nových platformách, které hráčům umožňují sdílet své zážitky z virtuálního světa. Just Cause 3 má z tohoto trendu přirozeně těžit.

“Zjistili jsme, že řada hráčů ráda sdílí videa, která zachycují, co dokázali,” vysvětlil Roland Lesterlin, co Avalanche vedlo k asynchronnímu multiplayeru. Výsledkem jsou právě žebříčky, výzvy a ghost mód, které hráče pomyslně propojí. Neznamená to podle něj, že by nyní autoři zcela zanevřeli na myšlenku klasického multiplayeru, ale v první řadě chtěli investovat všechnu lásku, péči a energii do skvělého singlu. A se zážitky z něj se můžete podělit s přáteli prostřednictvím obrázků, videí i spectator módů.

Na možnost, že by se někdy multiplayer v Just Cause objevil, už před časem lákal také spoluzakladatel studia Christofer Sundberg. Zdůraznil ale, že to nebude hned při uvedení třetího dílu. Vzhledem k tomu, jaký dobrý ohlas měl u vývojářů a vydavatele MP mod pro dvojku - a právem, je docela dobře možné, že nás plnohodnotným multiplayerem budou chtít vývojáři překvapit třeba prostřednictvím nějakého budoucího DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama