Paradox odkoupil White Wolf od CCP
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox odkoupil White Wolf od CCP

Paradox odkoupil White Wolf od CCP

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 10. 2015 10:47 16
Reklama

Dobrá zpráva pro fanoušky upířích her Vampire: The Masquarade a papírových RPG ze světa World of Darkness. Paradox Interactive odkoupil vydavatele upířích her, studio White Wolf, od dosavadního vlastníka, islandského vývojáře CCP, známého především díky hře EVE Online.

Společně se studiem získal Paradox i práva na veškeré IP, které k White Wolf patří. White Wolf se stane dceřinou společností Paradoxu a bude mít vlastní tým zaměstnanců, který bude pracovat nezávisle na Paradoxu.

"Jsme už velice dlouho fanoušky IP od White Wolfu, především World of Darkness/Vampire. Bude skvělé jim dát trochu čerstvé krve," prohlásil na svém Twitteru Shams Jorjani, viceprezident akvizicí a portfoliové strategie Paradox Interactive.

"Jako hry od Paradoxu, i tituly White Wolfu mají oddané fanouškovské komunity. A přesto, že tvůrčí elán je mezi oběma studii podobný, IP White Wolfu mají velice odlišná témata od her Paradoxu a zaslouží si tak vlastní tým a vlastní značku," vyjádřil se k nové akvizici Fredrik Wester, generální ředitel Paradox Interactive.

"Velice si vážíme světů, které White Wolf vytvořil, a vidíme velkou příležitost v jejich rozšíření v rámci naší nové dceřiné společnosti."

White Wolf byl v roce 2006 koupen islandskými CCP, pod kterými pracovali devět let na upíří onlinovce World of Darkness. Ta byla loni v dubnu nakonec zrušená a část vývojářského týmu byla propuštěna. Od spojení s CCP v roce 2006 přestal White Wolf vydávat svá hororová papírová RPG a své značky licencoval jiným vydavatelům.

Nový vlastník by mohl pro White Wolf znamenat návrat herní série Vampire: The Masquerade (nebo spíš přesun na novější Vampire: The Requiem), nové hry z dalších sérií jako Werewolf, Changeling nebo Hunter, případně oživení zrušeného World of Darkness.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama