Bude NX hybrid konzole a handheldu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bude NX hybrid konzole a handheldu?

Bude NX hybrid konzole a handheldu?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 10. 2015 13:54 2
Reklama

List The Wall Street Journal tvrdí, že Nintendo začalo rozesílat vývojářské verze budoucí konzole s kódovým označením NX third party studiím. Odhalení nového systému bychom se mohli dočkat už příští rok. Zatím však o něm víme jen velmi málo.

Zdroj, který je údajně obeznámený s firemními plány, listu prozradil, že zařízení bude obsahovat přinejmenším jednu mobilní součást, nebo jednotku, která bude moci být využita nejen ve spojení s konzolí, ale i samostatně na cestách. Okamžitě se taky objevily spekulace, že by se firma mohla pokusit o hybrid domácí a kapesní konzole, případně dotáhnout myšlenku hraní na obrazovce gamepadu z Wii U k dokonalosti tím, že by takové zařízení fungovalo i bez konzole samotné.

Po kritice Wii U, které není samozřejmě schopné konkurovat svým výkonem zbývajícím současným konzolím, se prý Nintendo rovněž rozhodlo hardware vybavit prvotřídní technologií od předních světových výrobců. Už dřívější zprávy spekulovaly, že novou generaci herní konzole od Nintenda by měl japonský gigant představit příští rok s tím, že by se ještě v tom samém roce začala také prodávat. Jeden z analytiků listu The Wall Street Journal řekl, že pravděpodobnost tohoto předpokladu roste s tím, jak se Nintendo už nemůže spoléhat dále jen na prodeje 3DS a Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama