Konami asi nechce dál používat Fox Engine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami asi nechce dál používat Fox Engine

Konami asi nechce dál používat Fox Engine

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 9. 2015 08:15 14
Reklama

Po Kodžimovi odchází z Konami další důležitá postava. Julien Merceron, hlavní vývojář Fox Enginu, který využívá Metal Gear Solid V i PES 2016, se chystá opustit společnost údajně v reakci na novou strategii společnosti.

Merceron, který dohlíží na technologickou strategii firmy, do Konami přišel ze Square Enixu v roce 2013 na žádost Hidea Kodžimy. Merceron se podílel na vývoji MGS V i PES 2015 a 2016 a za svou práci na Fox Enginu si vysloužil přezdívku "technologický mág".

Nyní se však dle informací francouzského serveru Gameblog dozvídáme, že se Merceron chystá z Konami odejít, neboť mu vedení sdělilo, že neplánuje nadále použít domácí Fox Engine pro vývoj her na PC a konzole.

Prezident Konami, Hideki Hajakawa, se v květnu nechal slyšet, že nová strategie jeho firmy spočívá ve větším zaměření na mobilní trh, nicméně zároveň slíbil, že firma na konzolové hry nezanevře.

Přesto však Konami letos na E3, Gamescomu, ani na TGS nepředvedlo žádnou jinou hru než MGS V a PES 2016. Gameblog se odkazuje na své zdroje, které mu potvrdily, že Konami veškeré AAA herní projekty ukončilo či zrušilo s výjimkou Pro Evolution Soccer. Příští rok tak můžeme maximálně čekat další díl PES, ale tím to končí.

Pokud se tedy něco ve firemní strategii nezmění, můžeme se rozloučit se sériemi Metal Gear Solid, Silent Hill či Castlevania alespoň na několik let. Tedy pokud nepočítáme japonské hazardní automaty, které jsou pro Konami velice atraktivní. Jen se podívejte na trailer k Silent Hill pachinko automatu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama