Spekulace: MS prý dělá Xbox bez mechaniky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace: MS prý dělá Xbox bez mechaniky

Spekulace: MS prý dělá Xbox bez mechaniky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 8. 2015 15:26 23
Reklama

Internetem se začíná šířit poměrně divoká, ale o to zajímavější spekulace, o kterou vás nemůžeme ochudit. Microsoft podle ní plánuje Xbox One Mini bez mechaniky.

Oznámit by jej měl redmodský gigant oficiálně až v říjnu, což je trochu divné, když mohl využít veletrhy jako E3 a Gamescom, ale budiž. Microsoft prý uspořádá vlastní velkou akci, kde bude hovořit o chytrých telefonech Lumia 940 a Lumia 940 XL, novém tabletu Surface Pro 4, příští verzi náramku Band a společně s tím má oznámit právě také novou revizi Xboxu One s přízviskem Mini.

Informaci přinesl čínský web WPDang specializující se na platformu Windows Phone. Xbox One Mini má mít třetinovou velikost oproti stávající konzoli, ale bude naopak zcela postrádat optickou mechaniku - má se spolehnout výhradně na digitální distribuci. V důsledku těchto změn by měl současně být mnohem tišší a zřejmě i úspornější, co se energie týče.

I když je třeba brát všechny informace s velkou rezervou a pohlížet na ně jako na spekulace, velmi zajímavé je i to, že jakmile se celá věc rozkřikla, web WPDang přestal fungovat. A nebude to asi jen tím, že by se přetížil pod náporem sinologů.

Trh s digitálními verzemi her neustále roste a rozhodně mu do značné míry patří budoucnost, ale otázkou je, kolik lidí by reálně taková konzole zajímala, viz starší příklad s handheldem PSP Go. Pokud by byla levnější, rozhodně jí to může pomoci, ale to nemusí být automatické, a při ceně určitých digitálních her a rychlostech internetu to některé potenciální zájemce může spolehlivě odradit. Radost by z podobné novinky asi neměli ani prodejci, kteří by v majiteli bezdiskového Xboxu přišli o zákazníka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama