Nintendo se zaměří na mobily, tvrdí analytici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo se zaměří na mobily, tvrdí analytici

Nintendo se zaměří na mobily, tvrdí analytici

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

20. 8. 2015 14:32 5
Reklama

V posledních několika letech tvrdili zástupci Nintenda, že se japonská společnost bude zaměřovat na vývoj produktu, které zlepší "kvalitu života" jejich zákazníkům. Zřejmě nejznámějším případem je dlouho spekulované zařízení, které monitoruje uživatele při spánku.

Ředitel průzkumu v analytické společnosti IDC, Lewis Ward, však není přesvědčen o neutuchajícím zapálení Nintenda o kvalitu života svých zákazníků. Dle něj o tom především svědčí ticho ohledně plánovaných zařízení ze strany Nintenda.

"Myslím si, že Nintendo vždy mělo zájem o přítomnost v neprobádaných trzích. Vždy vnímali průsečík jejich hardwaru a softwaru se zdravotní péčí jako výjimečnou příležitost," řekl Ward v rozhovoru pro finanční časopis Fortune.

"[Přístroj] by měl být ve Spojených státech vydaný do konce března 2016, ale nic jsem o tom zatím neslyšel," vyjádřil svůj názor na zařízení od Nintenda zaměřující se spokojené životy lidé.

Ani analytik Michael Pachter nevidí budoucnost Nintenda v oblasti kvality života příliš pravděpodobně: "Myslím si, že je to pravděpodobě mrtvé - stejně jako Wii Vitality Sensor a o jeho zrušení nikomu neřekli."

Wii Vitality Sensor byl zamýšlený přístroj ve vývoji již od roku 2009, ale trvalo další čtyři roky než se Nintendo přiznalo, že vývoj zařízení přerušilo. Původně měl senzor snímat srdeční tep a vyvozovat z toho údaje třeba i pro hry.

"Program zaměřující se na kvalitu života měl za úkol prodat zákazníkům více zařízení od Nintenda. A Nintendo teď v hardwaru hodně krvácí, takže se to snaží zastavit."

Pachter odhaduje, že se Nintendo obrátí na mobilní trh, spíše než aby investovalo do dalších zařízení. Smlouva s vydavatelem mobilních her DeNA z letošního března více než naznačuje cestu, kterou se Nintendo chce do budoucnosti vydat. První hry ze spolupráce obou firem by se měly na trhu objevit ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama