Tony Hawk nezměnil grafiku kvůli kritice
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tony Hawk nezměnil grafiku kvůli kritice

Tony Hawk nezměnil grafiku kvůli kritice

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 8. 2015 09:32 4
Reklama

Během Gamescomu nás všechny zaskočilo, že Tony Hawk's Pro Skater 5 od studia Robomodo po kritice grafiky těsně před vydáním dost dramaticky změnil stylizaci. To jsme si alespoň mysleli. V rozhovoru pro GameSpot ale šéf týmu Josh Tsui tvrdí, že jde o výsledek evoluce a nikoli zcela jiný směr.

“Na tomhle designu jsme už nějaký čas pracovali,” prohlásil Josh Tsui. Hra se podle něj vyvíjela dlouhou dobu a její autoři zkoušeli posouvat hranice grafiky společně s technickou stránkou, hratelností a celkovou optimalizací.

Studio se údajně vždy chtělo zaměřit na tento vizuální styl, ale nejprve bylo třeba zajistit další milníky ve vývoji - především to, aby hra fungovala v 60 snímcích za vteřinu při rozlišení 1080p i ve dvaceti hráčích najednou v multiplayeru. “Toho jsme dosáhli, takže fanoušci nyní mohou vidět lépe vypadající hru,” doplnil šéf týmu.

Tsui současně k překvapení řady lidí popřel, že by Robomodo k upgradu grafiky dohnala nepříliš nadšená odezva fanoušků. Kritika grafiky s tím prý nemá co dělat. “Věnujeme pozornost všemu, co fanoušci říkají, ale to není to, co pohánělo vizuální upgrade,” tvrdí. A současně prý nesouhlasí s tím, že jde o cel shading, tak by to podle svých slov nepopsal.

Grafika je podle šéf studia detailnější a živější. Zapracovali na nasvícení, barevnosti, hloubce ostrosti a motion bluru. Snahou prý bylo vylepšit zaměření hráče na postavu skejťáka, okolní překážky i prostředí. Z vyřčených slov už si udělejte obrázek sami. Rozhodně to ovšem nebude jen grafika, která rozhodne o tom, jestli se novinka povedla, či nikoli. Jak dopadla, se dozvíme už 29. září, kdy vychází na PS4 a Xboxu One. Na starých konzolích se pak objeví 10. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama