Smutek bude tématem RPG Project Setsuna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Smutek bude tématem RPG Project Setsuna

Smutek bude tématem RPG Project Setsuna

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

22. 7. 2015 09:20 1
Reklama

Jedna z nových značek, kterou Square Enix předvedl na červnové E3, je tajemné konzolové RPG s kódovým označením Project Setsuna. Prezident vydavatelství, Josuke Macuda o hře promluvil v japonském magazínu Famitsu, kde vysvětlil jméno projektu.

To pochází z japonského slova "secunasa", které může znamenat smutek nebo zármutek. To by mělo být tématem hry samotné, ze které jsme zatím viděli pouze tři melancholické obrázky.

Na hře pracuje nově vytvořené studio Tokyo RPG Factory složené z několika externích vývojářů a freelancerů. Pro Square Enix se jedná o experiment, kdy nechají studio vyrobit zcela novou IP a po vydání hry se rozhodnou, jestli do značky dále investují.

"Je důležité vytvářet nové značky, ale tvorba velkých IP je náročná. Pokud se podíváte na herní průmysl, často uvidíte, že herní série se uskupují do trilogií. Nyní musíme mít alespoň tři tituly než se můžeme rozhodnou, zda s IP pokračovat v růstu nebo ne," řekl Macuda v rozhovoru.

Že se nejspíše bude jednat zprvu o menší titul svědčí kratší vývojový cyklus - hra by měla vyjít už příští rok. Nejedná se o spin-off žádné slavnější série, ale o opravdu zcela novou značku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama