Kodžimův tým se rozpadl, tvrdí dabér
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžimův tým se rozpadl, tvrdí dabér

Kodžimův tým se rozpadl, tvrdí dabér

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 7. 2015 16:30 6
Reklama

Pětapadesátiletý japonský herec Akio Ócuka, který v originální verzi propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi v celé plejádě titulů série Metal Gear, se nechal slyšet, že tým Kojima Productions už coby vývojářské studio dál neexistuje.

S touto smutnou novinkou, která jen potvrzuje dřívější spekulace a předpokládaný závěr rozchodu Kodžimy a Konami, se pochlubil na svém Twitteru. “(Tým) byl rozpuštěn. Vypadá to, že jejich práce, do níž vkládali maximální úsilí, je u konce,” napsal s tím, že věří tomu, že Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bude jejich mistrovským dílem.

“Ale i kdyby tohle měl být konec, Metal Gear Solid je nesmrtelný,” dodal na závěr emotivního příspěvku. I když Konami zatím nechtělo oficiálně potvrdit, nebo vyvrátit spekulace, že Kojima Productions se po dokončení aktuální práce stanou minulostí, všeobecně se to považuje zvláště po tomto prohlášení a několika dřívějších náznacích za hotovou věc.

Hideo Kodžima zformoval svou družinu věrných pod hlavičkou Konami v dubnu 2005. Studio sídlí v Tokiu a během uplynulých deseti let se rozrostlo z méně než stovky zaměstnanců na více než dvojnásobek. Jeho prvním počinem pod hlavičkou emblému jednotky FOX ze ságy Metal Gear se stal spin-off pro PSP s podtitulem Acid 2. Posledním bude velmi pravděpodobně právě The Phantom Pain, který vyjde letos na podzim.

Studio se ovšem nevěnovalo jen této kultovní sérii, ale na kontě má i hry jako Zone of the Enders HD Collection, Castlevania: Lords of Shadow nebo Lunar Knights. Kodžima ovšem pracoval na hrách pro Konami pochopitelně už mnohem dříve. Jeho debutem v této firmě se stal právě první Metal Gear z roku 1987. I když zmíněné studio nese jeho jméno, jak už bylo řečeno, až od roku 2005, Konami až do současné doby referovalo i o dřívějších hrách mistra jako o titulech Kojima Productions. Vedle série Metal Gear a Zone of the Enders na sebe Kodžima mimo jiné upoutal třeba kultovními Policenauts z roku 1994.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama