PlayStation 4 a Vita vychází v Číně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation 4 a Vita vychází v Číně

PlayStation 4 a Vita vychází v Číně

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 3. 2015 14:51 11
Reklama

Pokud se vám občas zdá, že musíme v Česku dlouho čekat na uvedení nějaké elektroniky, kterou už se mohou těšit v USA nebo západní Evropě, vězte, že na tom ještě nejsme tak špatně. S mnohaměsíčním zpožděním teď například vychází konzole PS4 a handheld Vita v Číně.

Obě konzole od Sony se začnou v nejlidnatější zemi světa prodávat 20. března, potvrdil japonský gigant serveru Bloomberg. A nebude to rozhodně levná záležitost, zvlášť pro místní. PlayStation 4, který měl původně přijít na trh už v lednu, se bude prodávat za 2899 jüanů, čili v přepočtu skoro za 12 tisíc korun.

Vita bude stát 1299 jüanů, tedy asi 5300 korun. Společně s PS4 na trh dorazí tituly Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition, King of Wushu: Free Early Access Edition, Knack, Mr. Pumpkin Adventure, Rayman Legends a Trials Fusion. Xbox One se v Číně prodává od října loňského roku.

PlayStation 4 a Vita vychází v Číně
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud vás překvapuje, že cena konzole není s ohledem na kupní sílu řady Číňanů zrovna nejnižší, pak vězte, že nejde ve světě videoher o žádnou novinku. Tradičně nejdražší pro hráče jsou země latinské Ameriky, jejichž obyvatelé určitě nepatří mezi nejbohatší, a přitom konzole a hry jsou v nich paradoxně mnohem dražší než u nás a v západní Evropě.

Přibližně před rokem se kupříkladu celý svět podivoval tomu, že kvůli nejrůznějším vysokým daním a vstupním poplatkům se v Brazílii prodával PlayStation 4 za 1700 dolarů, tedy naprosto neuvěřitelných 43 tisíc korun. Oficiální cenovka v USA tehdy přitom byla pouhých 400 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama