Early Access opustí pouze 1/3 her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Early Access opustí pouze 1/3 her

Early Access opustí pouze 1/3 her

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 11. 2014 17:32 3
Reklama

Dalo by se skoro i říci, že se nám v herním průmyslu rozmohl takový nešvar. Jde o službu předběžného přístupu do hry a snahy autorů takové tituly dokončovat. Zdaleka ne všechny hry totiž dojdou zdárného konce – což však vůbec nemusí být na škodu. Pro některé tituly je to příslibem neustálé pozornosti ze strany vývojářů.

Kontinuální vývoj nemusí být vůbec špatná věc, své o tom ví například Riot Games, autoři League of Legends. Ti v minulosti již prohlásili, že druhý díl jen tak existovat nebude – to raději budou dlouhodobě vyvíjet a pracovat na tom prvním a stále měnit jeho podobu. Jejich případ je ale diametrálně odlišný od autorů jiných, těch, kteří do hry pouští hráče ještě před samotným vydáním byť i jen takzvaně finální verze hry.

EEDAR, agentura zabývající se výzkumem videoherního trhu totiž zjistila, že se zatím zdárného dokončení dočkala zatím pouhá třetina early access titulů, což dokládá příklad rovnou vůbec první vlny her umožňujících na Steamu předběžný přístup. Těch bylo devět a dokončení zatím stihly tři z nich. Jejich přechod k plné verzi pak trval v průměru šest měsíců. Kompletní analýzu dat si můžete přečíst například na serveru GamesIndustry.biz. Měsíční statistiky naleznete ale i zde u nás, a to na přiloženém obrázku.

Jaký máte na zkoušení ještě nedodělaných her vy? Věříte autorům ve zdárný konec vývoje a rádi se zúčastňujete vámi placeného testování a hraní her dříve, než je ostatní uvidí v obchodech, nebo je vám něco takového proti srsti a raději nakupujete hry dotažené?

Early Access opustí pouze 1/3 her
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama