Úprava podmínek Steam Curators
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Úprava podmínek Steam Curators

Úprava podmínek Steam Curators

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 10. 2014 13:11 6
Reklama

Nový doporučující systém her v rámci digitálního obchodu Steam se dočkal poměrně zásadní úpravy fungování. Takzvaní kurátoři, kteří mohou ovlivnit skladbu populárních her tím, že jim udělí kladné hodnocení, musí uvádět, zda bylo jejich hodnocení finančne podpořeno třetí stranou. Bez ohledu na bagatelizování tohoto problému je zjevné, že Valve se snaží ochránit zákazníka, ale hned v další změně pravidel svoji snahu popírá.

Nově totiž mohou vývojáři sami určit, kteří kurátoři se budou objevovat na stránkách jejich titulů, což je sice na jednu strana nástroj pro boj s trolly, ale zároveň i možnost, jak hodnocení skutečně ovlivnit. Aktivní skrývání kurátorů, resp. předsouvání těch s pozitivním doporučením, není nic, s čím by měl zákazník bez předchozího upozornění přicházet do styku.

Poslední zásadnější úpravy se týkají slušného vystupování - příspěvky tedy nesmí porušovat žádná z etických pravidel, napadat náboženské/společenské/politické vyznání apod. - a nemělo by docházet k propagaci jiných herních obchodů. Neznamená to, že se tak rázem vyřeší například problémy s nově založenými účty, které již svým jménem lákají k výhodným nabídkám mimo Steam, ale Valve má od nynějška právo proti tomuto chování vystupovat a odvolávat se tak na daná pravidla, s nimiž musí všichni uživatelé obchodu souhlasit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama