Roviu klesají zisky, šéf končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Roviu klesají zisky, šéf končí

Roviu klesají zisky, šéf končí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

4. 9. 2014 13:25 2
Reklama

Možná za to může inflace čínských napodobenin, které deklasují evropský trh s plyšáky, ale věřte nebo ne, finskému mobilnímu zázraku Rovio klesají příjmy. A to takovým způsobem, že došlo i na rozhodnutí o rezignaci šéfa studia Mikaela Heda. 

Rovio, které zaplavilo internet vtipnou logickou arkádou a fyzický trh na to reagoval výronem milionů plyšových cetek, se zvolna utápí v krizi. Čistý roční zisk firmy totiž loni klesl v meziročním srovnání o polovinu na 27 milionů eur. 

Špatné hospodářské výsledky přesvědčily Mikaela Heda, mimo jiné spoluautora původních Angry Birds, aby opustil svůj manažerský post. "Byla to úžasná jízda," prohlásil, když se oficiálně se svým postem rozloučil a začátkem příštího roku ho nahradí bývalý vysoký manažer Nokie Pekka Rantala, který do Rovia nastoupil letos.   

Za momentální finanční depresí Rovia stojí podle kritiků neschopnost studia přidat k sérii Angry Birds rovnocennou alternativu. Veškerá herní produkce studia se prostřednictvím různých dodatků a spinoffů neustále točí právě kolem slavné značky. Trh už se zřejmě přesytil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama