AC Unity přinese mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC Unity přinese mikrotransakce

AC Unity přinese mikrotransakce

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 8. 2014 18:53 15
Reklama

Svým způsobem je samotná série Assassin’s Creed symbolem moderní formy monetizace slavné značky. Roční vydávání jednotlivých dílů přerostlo v něco poněkud většího, a letos nám vyjdou dokonce dva velké tituly – jeden pro next-gen konzole, druhý pro ty starší.

Důvod je jasný – dovyprávět celý příběh a přijít si přitom na nějakou tu kačku, respektive euro, jako je tomu v případě francouzského vydavatele. Ubisoft však jde ještě o krok dál a vedle nutných a dosud zatím nepřiblížených DLC představuje ještě jednu „unikátní“ novinku pro Assassin’s Creed: Unity. Tou jsou mikrotransakce.

Z prohlášení vydavatele vyplývá, že mikrotransakce v Unity budou a budou mít charakter něčeho, co nám urychlí vývoj postavy a získávání schopností, dovedností a výbavy. Čili nic zásadního, ve své podstatě. Mnohým ale může takovýto krok přijít alarmující – považte sami, máme tu AAA titul, který se nechá prodat za plnou cenu, k tomu dostaneme několikero placených DLC a pokud zrovna nemáme příliš času na šplhání na rozhledny, tak vytáhneme prkenice i do třetice. Na druhou stranu, každý máme právo volby.

Uvidíme, jaký to bude mít celkový dopad na hru a zda se reálně díváme na precedens, ať už nevinný či nikoli. Vy se každopádně nestyďte podělit se o svůj názor – souhlasíte s tím, že se na nás v brzké budoucnosti budou valit hry rovnou s trojicí platebních modelů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama