Dreamfall Chapters bude epizodický
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dreamfall Chapters bude epizodický

Dreamfall Chapters bude epizodický

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 6. 2014 06:34
Reklama

Když bylo pokračování adventur The Longest Journey a Dreamfall oznámeno poprvé v roce 2007, mělo se jednat o epizodicky vydávaný titul, který by přímo navázal na dramatické finále Dreamfallu.

Hra byla po nějaký čas u ledu, aby na konci roku 2012 vstala z mrtvých a brzy na to zahájila úspěšnou Kickstarterovou kampaň. Jenže s rostoucími náklady na vývoj hry se Red Thread Games nyní rozhodli hru rozdělit do pěti „knih", tématicky propojených dílů se dvěmi až třemi kapitolami z celkových 13.

V dopise Kickstarterovým sponzorům napsal Ragnar Tørnquist, výtvarný ředitel hry a otec série, důvody, proč se studio rozhodlo vrátit ke epizodickému formátu. Jednolitá forma hry by znamenala, že by se z finální verze musely odstranit lokace, příběhové linky a postavy kvůli nedostatku času na zevrubné testování. Hra by navíc byla odložena hluboko do příštího roku.

Proč RTG nerozdělili Dreamfall Chapters do dvou větších celků jako třeba Broken Age vysvětlil Tørnquiust tak, že hra je stejně koncipovaná jako pět knih, každá symbolizující jednu část života. Kniha první o zrození, či znovuzrození, tak vyjde podle plánu tento podzim a její dohrání by nám mělo zabrat rovnou několik hodin.

Data vydání dalších knih Tørnquist nezmínil, druhá kniha teprve vstupuje do vnitřní alfy, ale v Red Thread Games by rádi knihy vydávali v rychlém sledu.

Kapitoly z Dreamfall Chapters budou volně ke stažení všem sponzorům na Kickstarteru i přes PayPal, a to ze Steamu, GOGu a Humble Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama