Proč se na E3 nemluvilo o Vitě?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč se na E3 nemluvilo o Vitě?

Proč se na E3 nemluvilo o Vitě?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 6. 2014 09:33 1
Reklama

Sony svoji konferenci věnovalo novým velkým hrám, indie titulům, Timu Schaferovi a PlayStation TV. Ve svém centru na výstavišti se pak navíc mluvilo o PlayStation Now a VR helmě Morpheus... Ale kupodivu svému handheldu Sony příliš prostoru nedalo. Proč byla Vita tento rok upozaděna vysvětlil Jim Ryan, generální ředitel SCE Europe v rozhovoru pro GameReactor.

"Na pódiu dostanete hodinu a půl a musíte vymyslet, co je pro vás opravdu důležité," řekl Ryan. Tento rok to bylo PS4, Now, PSTV a Morpheus, ale na Vitu se prý nezapomnělo: "O Vitě jsme mluvili: zmínili jsme některé hry, které na platformu přijdou. Zmínili jsme, že se pracuje na více než 100 hrách pro Vitu. Zmínili jsme funkci remote-play. (...) Statistika říká, že lidé remote-play používají na Vitě velice často. Není to tak, že to zkusí jednou a pak Vitu odloží... Vratí se a hrají přes remote-play znovu a znovu."

Dalo by se škodolibě říci, že co jiné hráčům s Vitou zbývá, než hrát hry z velkých konzolí přes remote-play. Nabídka titulů pro handheld není největší a ačkoliv se připravuje přes 100 her, Sony je představilo jako free-to-play tituly a k těm mají hráči tradičně opatrný přístup.

Jestli nás v příštích měsících čeká renesance PS Vity nebo na ní budou v tichosti vycházet spíše malé tituly s těmi několika většími rozesetými po celém roce by se mohlo rozhodnout letos na podzim, kdy se všichni vývojáři vytasí se svými peckami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama