Xbox One k nám prý dorazí až v říjnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One k nám prý dorazí až v říjnu

Xbox One k nám prý dorazí až v říjnu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 1. 2014 11:59 11
Reklama

Přestože u nás v redakci už Xbox One máme, na oficiální start prodeje v České republice si asi budeme muset ještě pořádně dlouho počkat. Podle informací serveru Verge, které vychází jak z diskuzního fóra Neogaf, tak z vlastních zdrojů, by totiž na naši republiku mělo dojít až v říjnu.

Ve stejný měsíc by prodej next-gen konzole měl odstartovat i na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a dalších 11 zemích, mezi nimiž nechybí ani Čína, kde byl nedávno zrušen zákaz prodeje konzolí. Naopak už v dubnu 2014 se zřejmě dočkají velké trhy jako Japonsko, Jižní Korea, Rusko nebo skandinávské státy.

Respektovaný server The Verge získal i další zajímavé informace. Podle nich by se v říjnu do prodeje spolu se hrou Sunset Overdrive měla dostat také bílá verze Xboxu One, která byla podle dřívějších spekulací nadesignována a určena pouze pro zaměstnance Microsoftu. V listopadu by pak Microsoft prý rád na trh uvedl konzoli s hardiskem 1TB, spekuluje se také o zařízení bez blu-ray mechaniky. V neposlední řadě je pak třeba zmínit velký update, který už v březnu opraví řadu systémových chyb a vylepší třeba party chat. Na Neogafu se dále mluví o řadě her z nabídky Microsoftu.

Nejdůležitější zpráva je ale jasná a my jen můžeme čekat, až Microsoft termín uvedení Xboxu One na český trh bude komentovat oficiálně. Pokud by se u nás Xbox One skutečně oficiálními distribučními kanály začal prodávat až na podzim, tedy skoro rok po vydání na hlavních trzích, byla by to voda na mlýn hlavní konkurenci, jejíž PlayStation 4 je u nás v prodeji už od poloviny prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama