Valve nevyrábí vlastní VR helmu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve nevyrábí vlastní VR helmu

Valve nevyrábí vlastní VR helmu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 1. 2014 09:40
Reklama

Valve už nějaký čas pracuje na prototypu helmy pro virtuální realitu. Podle původních spekulací se mělo jednat o konkurenta pro ostatní, v současnosti vyvíjené, headsety typu Oculus Rift či zatím nepředstavený hardware od Sony. 

Valve svůj prototyp ukázalo na aktuální konferenci Steam Dev Days, ovšem jak vyšlo najevo, firma s ním zatím nemá žádné komerční plány. Jinak řečeno na trhu se žádná VR helma od Valve neobjeví. Ve skutečnosti totiž Valve neustále pracuje na zdokonalování Oculus Riftu, jenž podporuje od samotného začátku, kdy se tento projekt objevil na Kickstarteru. Poslední verze této helmy se jmenuje Crystal Cove a přichází s mnohem stabilnějším a kvalitnějším obrazem, který nebude uživatele týrat přehnaným motion blurem a vůbec rozmazáváním rychlého obrazu. To, co tedy autoři Half Lifu na Steam Dev Days představili, byla jen další fáze projektu Oculus Rift. 

Spolupracující inženýři Valve a Oculusu si každopádně nechávají otevřená vrátka. Jeden z mluvčích projektu Dave Oshry z Hot Blooded Games na Steam Dev Days totiž řekl: "Valve v současnosti nemá s VR technologií žádné produkční plány, teď si s ní jen tak pohrává, ale nikdy nevíte, jestli se to nemůže změnit..." 

Na Steam Dev Days byly mimo jiné odtajněny některé zajímavé parametry, které by se v roce 2015 měly stát standardem pro komerční virtuální helmy. Měly by nabídnout latenci o hodnotě 20ms a rozhled v rozsahu 110 stupňů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama