Hledáme hrad z Kingdom Come
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hledáme hrad z Kingdom Come

Hledáme hrad z Kingdom Come

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

10. 1. 2014 13:26 31
Reklama

Jak jsme vás informovali v krátkých zprávách ještě včera v noci, vývojáři z Warhorse zveřejnili další obrázek ze své hry Kingdom Come. Jeho odhalení bylo podmíněno dalšími tisícovkami fanoušků na facebookových stránkách a jak už napovídal rozmazaný náhled, šlo o obrázek hradu.

Vedle pochval se ale samozřejmě ihned začalo živě debatovat nad tím, který ze středověkých hradů na českém území vývojáři použili, k tomu sami vývojáři nabízí dvě krátké indicie - 1) v současné době už z hradu zbyly jen základy a několik obvodových zdí, na kterých v tuto chvíli stojí zámek, 2) ve stejné obci leží ještě jeden menší hrad, který vypadá stejně, jako vypadal ve 14. století.

Po několika střelách na prázdno je za horkého kandidáta považován zámek v Ratajích nad Sázavou, který stojí na ruinách hradu a necelých 300 metrů vzdušnou čarou od něj leží malý hrad Pirkštejn - tolik k indiciím. Vezmeme-li pak navíc v úvahu i předchozí vývojářské deníčky, v nichž Dan Vávra mluvil o složitosti vývoje, ale poznamenal, že řeky tečou stále stejnými koryty, můžeme začít pátrat.

Vedle zveřejněného obrázku se hrad objevuje i ve videu Eurogameru, které bylo zveřejněno v minulém roce jako součást demonstrace možností CryEngine 3. V samotném závěru se kamera otáčí zleva doprava a nabízí pohled do údolí a hlavně na řeku, která pod hradem teče. Všimněte si malé přehrady a také ostrůvku u bližšího břehu.

Hledáme hrad z Kingdom Come
i Zdroj: Hrej.cz

Nyní se podívejte na letecký snímek tohoto místa z Google Maps, který obrázku vytípnutého z videa docela odpovídá. Značka A ukazuje na lokaci nynějšího Ratajského zámku, v levém spodním rohu pak vidíte zmiňovaný hrad Pirkštejn.

Hledáme hrad z Kingdom Come
i Zdroj: Hrej.cz

Na závěr se samozřejmě ptáme i na vaše tipy, kde by mohla být lokace hradu, dnes zámku v podobné lokalitě na našem území, napište nám je do komentářů!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama