Zakladatelé opouštějí Criterion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zakladatelé opouštějí Criterion

Zakladatelé opouštějí Criterion

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 1. 2014 09:16 3
Reklama

Dva ze zakládajících členů Criterionu, kteří mají za sebou úspěšné závodní hry Burnout a také pár titulů ze série Need for Speed, se rozhodli studio opustit a založit si jiné, vlastní.

Alex Ward a Fiona Sperry v pátek odchod potvrdili přestweety, což EA vzápětí okomentovalo slovy: "Alex Ward a Fiona Sperry se rozhodli odejít z EA. Vážíme si jejich podílu na práci za všechny ty roky a přejeme jim štěstí v jejich budoucích počinech."

EA koupilo Criterion v roce 2004 a během let začaly postupně uzavírat jejich pobočky, zatímco se studio zaměřovalo na vývoj dalších titulů ze sérií Burnoutu a NFS. Vloni v dubnu Ward prohlásil, že se Criterion bude zabývat výrobou jiných her než závodních. V září se však 80% zaměstnanců převedlo pod Ghost Games UK, aby pracovalo na NFS: Rivals a v Criterion zůstalo 17 lidí.

Jaký bude mít vliv odchod Warda a Sperryové na budoucí portfolio Criterionu lze těžko odhadnout, avšak EA zatím v rozhovoru pro Polygon tvrdí, že Criterion pracuje na nové IP pro next-gen konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama