Uncharted se objeví i na PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uncharted se objeví i na PlayStation 4

Uncharted se objeví i na PlayStation 4

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 11. 2013 06:15 7
Reklama

Jak už bylo v uplynulých dnech naznačeno mnohokrát, svého oznámení se na launch eventu PlayStation 4 dočkalo next-genové Uncharted. Hru přiliš představit oba prezidenti Naughty Dog - Evan Wells a Chris Belestra - kteří ale byli skoupí na slovo a ukázali jen kratičký teaser trailer. Zafungoval přesně podle potřeby vývojářů - vzbudil vlnu zájmu a nadhodil několik otazníků, které budou vývojáři v následujících dnech vysvětlovat.

Na dotaz moderátora Geoffa Keighleyho, zda bude hlavním hrdinou znovu Nathan Drake, odpověděli vývojáři tím, že se ve videu skrývá několik indicií. K úplnému rozluštění jsme se v redakci zatím nedopracovali, máme ale teorii, která do toho, co jsme zatím mohli vidět, poměrně dobře zapadá.

Než se k ní ale dostaneme, ujasněme si fakta - hlas, který trailerem provádí, není hlas Nathana Drakea. Ve skutečnosti patří Toddu Stashwickovi, herci, který se protlouká epizodkami méně i více známých seriálů. Na svém Twitteru to potvrdila Amy Henning z Naughty Dog a vzhledem k tomu, že se po několika tweetech pozvali vzájemně na oběd, určitě se spolu musí nějakou dobu znát. Zaměříme-li se na průlet nad staře vypadajíc mapou, člověka ihned napadá spojitost s Mysem Dobré naděje a Sirem Francisem Drakem, předkem dosavadního hrdiny Nathana.

Jenže hlas nezní příliš britsky a další lokace na mapě už tolik nesedí. Kamera totiž kopíruje jih Afriky, dále se stáčí k Madagaskaru a sleduje jeho východního pobřeží až vvzhůru k bájnému ostrovu Libertatia. Jde o legendární a zřejmě neexistující pirátskou kolonii, jejiž heslo bylo "For God and Liberty" (Za Boha a svobodu), což se ostatně na mapě v teaseru objeví. Pak by se tedy jednalo o intervenci s piráty, což je zase z pohledu marketingu nasnadě díky Assassin's Creed IV: Black Flag. Jestli nakonec za Francise Drakea hrát budeme, či nikoliv, si ale opravdu netroufáme tvrdit. Hlas ve videu nicméně mluví o dlouhých patnácti letech, které musel strávit ve hnijící díře, což by nám nesedělo vzhledem k tomu, že by Nathanovi muselo táhnout na padesát. Něco na tom ale určitě bude a nebránili bychom se ani tomu, kdyby hráči strávili část hry v kůži Nathana a část v kůži starého pána Francise...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama