prodej-xbox-one-se-v-8-zemich-opozdi
Novinka Prodej Xbox One se v 8 zemích opozdí

Prodej Xbox One se v 8 zemích opozdí

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

14. 8. 2013 20:32
Reklama

Microsoft dnes aktualizoval informace o tom, které země se nové konzole Xbox One dočkají hned s oficiálním zahájením prodeje, a které si budou muset počkat na začátek příštího roku. Řeč je o 21 trzích, pro které bylo slíbeno zahájení prodeje v listopadu, nově se seznam redukuje na 13. Česká republika mezi vybranou elitou od začátku nebyla, v hlavách Microsoftu se toho ale poslední dobou točí opravdu hodně a jisté není nic.

"Naší prioritou je zaručit zákazníkům ten nejlepší možný zážitek z Xbox One od prvního dne prodeje. Abychom závazkům dostáli, upravili jsem počet trhů na 13, které obdrží Xbox One v listopadu," píše se v dopise Microsoftu. Následuje výčet šťastných třinácti, mezi kterými samozřejmě nechybí Spojené státy, Velká Británie, Německo, Brazílie, ale třeba také Rakousko. V zemích jako je Belgie, Dánsko, Finsko, Holandsko, ale překvapivě i Rusko budou muset čekat, což nás samozřejmě přivádí na myšlenku, jak to bude s Českou republikou? Budeme muset čekat na průběh roku 2014, jak bylo potvrzeno dříve, anebo se nově přiřadíme k menším trhům z vyškrtnuté osmičky?

Pokud bychom se měli pustit do odhadů, zda se Česko nového Xboxu dočká zkraje roku, nebo třeba až příští léto, je tu hned několik argumentů pro i proti. Pro hovoří fakt, že je naše země svoji rozlohou, přibližným počtem obyvatel i důležitostí na stejné lodi se zmiňovanou Belgií nebo Dánskem. Na druhou stranu ale Microsoft Českou republiku nikdy nezmiňoval a pořád může platit, že se dočkáme až ve třetí vlně. Pro jistotu jsme kontaktovali zástupce Microsoftu a čekáme na vyjádření.

V závěru ještě krátká informace pro ty z vás, kdo si už Xbox One předobjednali: pokud bude potvrzeno, že ČR nově spadá k zemím, které se dočkají Xboxu One hned zkraje příštího roku, jako kompenzaci vám Microsoft přibalí ke konzoli jednu hru. Mechanismus vyzvednutí dárku by byl pravděpodobně zveřejněn v případě, pokud se informace potvrdí. Tak tedy, počkáme a uvidíme...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama