xbox-one-nevyzaduje-zapnuty-kinect
Novinka Xbox One nevyžaduje zapnutý Kinect

Xbox One nevyžaduje zapnutý Kinect

Marek Švrkala

Marek Švrkala

13. 8. 2013 13:09
Reklama

Konzole Xbox One bude navzdory původním předpokladům fungovat i ve chvílích, kdy k ní nebude připojený Kinect. Potvrdil to Marc Whitten, hlavní vývojář Xboxu One. „Je to stejné jako s online funkcemi. Pokud Kinect nebude připojen, bude konzole stále fungovat. Nebudete ale moci používat žádnou funkci, kterou senzor využívá,“ uvedl v rozhovoru s portálem IGN Whitten a pak přidal další detaily.

Senzor můžete úplně vypnout v nastavení. Pokud bude v tomto módu, nesbírá žádné informace. Zároveň však nebudou pracovat funkce využívající hlas, video nebo pohyb. Přitom však stále půjde využít IR blasting. Kinect můžete kdykoli znovu zapnout skrz nastavení. Pakliže pak spustíte hru využívající Kinect (třeba Kinect Sports Rivals), objeví se zpráva, že jej musíte znovu zapnout,“ doplnil Whitten.

Microsoft tak zareagoval na obavy hráčů z rizika sledování a ztráty soukromí, o nichž jsme vás informovali již v červenci. Zástupci společnosti tak hráče znovu ujišťují, že chtějí, aby se cítili stoprocentně bezpečně. Budoucí majitelé Xboxu One mohou spát o něco klidněji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama