microsoft-broji-proti-vladam-sveta
Novinka Microsoft brojí proti vládám světa

Microsoft brojí proti vládám světa

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 7. 2013 12:32 2
Reklama

V poslední době se čím dál tím častěji skloňuje téma bezpečnosti, kterou nám (ne)zaručuje internet, případně nejrůznější zařízení k internetu připojená. V kombinaci s plánem, ještě více personifikovat Kinect u nového Xboxu One, se proto hráči logicky ptají, zda nebude pohybový senzor fungovat spíše jako okno do obývacího pokoje, a zda jej nebudou chtít vládní organizace využít pro "vyšší dobro". Máte-li podobné obavy, snad vás alespoň trochu uklidní postoj Microsoftu, který se alespoň na papíře jeví jako vcelku nekompromisní.

"Budeme tvrďe bojovat proti každému pokusu, který by nás k tomu [vyžádání dat] nutil," ozývá se ústy mluvčího z Microsoftu. Firma si je totiž jistá, že žádná vláda nemá právní nárok žádat po jakékoliv společnosti, vyrábějící zařízení s kamerou a mikrofonem, sběr audio nebo video dat.

Vztahuje se to samozřejmě na nezacílený stervačný sběr všeho, co by Kinectem prošlo, v případě soudního příkazu pro vyšetřování přímé osoby tato data budou z Microsoftu uvolněna. Nemusíte se ale v podstatě ničeho bát, ve skutečnosti bylo podobným způsobem nápomocno při vyšetřování jen v nepatrném počtu případů, odhadovaných na promile, nikoliv procenta z celého počtu majitelů současné verze Kinectu.

Co se týče vlastní kontroly u vás před televizí, Kinect bude mít malou diodu, která bude dávat jasně najevo, kdy probíhá komunikace, a kdy je Kinect ve stand-by režimu. V něm pak nebude zaznamenávat žádnou ambientní komunikaci v místnosti a reagovat začne až na zřetelné: "Xbox on". Stačí vám to jako důvod k tomu, abyste přestali být paranoidní?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama