prodeje-wii-u-jsou-stale-ztratove
Novinka Prodeje Wii U jsou stále ztrátové

Prodeje Wii U jsou stále ztrátové

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 8. 2013 12:02 12
Reklama

Je to jen pár dní, kdy jsme recenzovali Pikmin 3 - Wii U exkluzivitu, která snad měla zažehnout zájem o nechtěnou konzoli. Bohužel, Wii U je zřejmě odkázáno ke krachu a Nintendo si s konzolí neví rady. Problém nastal už v době zahájení prodeje, kdy Satoru Iwata potvrdil, že se konzole bude prodávat pod cenou a situace se logicky nemění. Bohužel se to ale týká i případného snížení ceny, které je upřímně řečeno v nedohlednu.

Kromě vlivu na pověst Wii U má však tento problém dopad na celou společnost, která v minulém fiskálním roce operovala se ztrátou 387 milionů dolarů. Iwata se sice zaklíná a slibuje investorům, že se budou snažit opět nastolit pořádek a dostat se z nepříjemné situace, mnoho faktorů tomu ale nenasvědčuje. Ostatně, kvůli ceně Wii U nastavené s ohledem na zákazníka, nikoliv s ohledem na pořizovací náklady, není možné vydělávat na hrách, které propady pouze mírní.

A pokud sledujete herní byznys delší dobu, určitě vám situace kolem Wii U musí nápadně připomínat osud Sega Dreamcast. Nepříznivé prodeje ovlinil také nezájem vývojářů, a to přesně se děje i s Wii U. Velcí vývojáři nevidí potenciál v platformě, která nedokáže prodat ani Call of Duty (Black Ops II se na Wii U prodalo jen cca 25 000 kusů). Zájem o Wii U hry tedy nemá Bethesda, nemá je ani EA, Namco, Square Enix, Capcom (po Monster Hunterovi potopa). A jestli si myslíte, že je zlanaření Activisionu a jejich Call of Duty: Ghosts nějaká výhra, pak se podívejte na velice nízká čísla předprodejů na tak silné konzole jako je Xbox 360 a PS3. Mají tedy vůbec Ghosts šanci na Wii U uspět a pomoct konzoli z bídy? My si to nemyslíme a zajímá nás váš názor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama