mattrick-si-do-zyngy-prisel-pro-50-milionu
Novinka Mattrick si do Zyngy přišel pro 50 milionů

Mattrick si do Zyngy přišel pro 50 milionů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

4. 7. 2013 12:44
Reklama

Odchod špičkového manažera Microsoftu Dona Mattricka do Zyngy má samozřejmě i velký finanční podtext. Nový šéf Zyngy si během následujících tří let přijde na zhruba padesát milionů dolarů. Menší část peněz získá již nyní za podpis smlouvy a v rámci roční výplaty a na zbytek si nový CEO přijde ve firemních akciích. Ty se Mattrickovým přechodem rapidně zvedly, takže je evidentně z čeho utrácet.

Mattrick si do Zyngy přišel pro 50 milionů
i Zdroj: Hrej.cz

Pro lepší rozklíčování základní Mattrickovy odměny bez akcií dáváme k dobru některé dílčí cifry: roční Mattrickův plat bude letos činit přibližně jeden milion dolarů, podpis mu přihrává další pět milionů a v rámci dodatečného manažerského bonusu získá ještě další dva miliony. Možná vám ta čísla připadají astronomická, ale podle finančního plánu Zyngy jde o průměrnou manažerskou odměnu.

Don Mattrick se upsal Zynze před pár dny, což mezi tržními analytiky vyvolalo pozdvižení. Někteří odborníci se domnívají, že by Don mohl Zyngu přetransformovat ve zdravější firmu, jiní zase soudí, že nastoupil do definitivně se potápějící lodi. Nesporným faktem je, že Mattrick utekl z Microsoftu velmi nečekaně v době, kdy se firma připravuje na super důležitý launch konzole Xbox One. Mattrick byl jejím marketingovým otcem.

Na snímku stojí Don Mattrick vlevopo boku odcházejícího šéfa Zyngy Markuse Pincuse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama