legendarni-dizzy-se-mozna-vrati
Novinka Legendární Dizzy se možná vrátí

Legendární Dizzy se možná vrátí

Marek Švrkala

Marek Švrkala

23. 11. 2012 17:29 1
Reklama

Po dvaceti letech se možná dočkáme další hry s oblíbeným vajíčkem Dizzym. Bratři Oliverové, kteří stojí za původní sérií a nyní vlastní tým Blitz Games Studios, na Kickastarteru spustili kampaň, v níž žádají fanoušky o zafinancování rebootu série s jednoduchým názvem – Dizzy Returns.

„Vždycky jsme chtěli dělat hry, které jsou zábavné, vyzývavé a odměňující. Tyto principy jsme se snažili naplnit ve všech hrách studia Blitz. Dizzy naše ideály splňuje perfektně – přináší svérázné postavy a příběh, zajímavé lokace, vyzývavé skákání, odměňující puzzle a prozkoumávání zábavného barevného světa,“ píše se na stránkách kampaně, v níž autoři chtějí vybrat 350 tisíc liber.

„Naším cílem není pouze rebootovat starého Dizzyho. Chceme zůstat věrní duchům a myšlenkám původní série a k tomu využít technologie, platformy a zdroje, jimiž nyní disponujeme. Dizzy Returns je ideálním titulem pro mobilní hraní. Dotykové ovládání znamená, že můžeme experimentovat a použít nové herní mechaniky,“ přislíbili ještě tvůrci. Připomeňme, že na mobilních zařízeních se už loni objevil remake Dizzy: Prince Of The Yolkfolk HD.

Hra ale v duchu tradice vyjde i na PC. „Je jasné, že jakákoli hra s Dizzym by měla mít domov na PC. Je to něco, o co nás fanoušci série vždy žádali. Klasické ovládání na klávesnici nebo joysticku pak v hráčích může vyvolat nostalgické pocity po starých zařízeních,“ tvrdí bratři Oliverové. Uvidíme tedy, zda se jim podaří potřebnou částku vybrat a zda se Dizzy po letech díky crowdfundingu vrátí podobně jako některé jiné značky. Stojíte o návrat oblíbeného hrdiny ve tvaru vajíčka?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama