mladik-si-ve-skole-vymohl-penize-pistoli
Novinka Mladík si ve škole vymohl peníze pistolí

Mladík si ve škole vymohl peníze pistolí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 8. 2012 07:45
Reklama

Z ozbrojené loupeže viní policisté v americkém Massachusetts místního studenta Humzeho Bajwavu. Devatenáctiletý mladík s maketou pistole donutil své spolužáky na univerzitě Fordham, aby mu převedli necelých 5 miliard virtuálních mincí na účet v RPG hře Runescape. Zločin nahrály bezpečnostní kamery a Bajwavovi teď hrozí až patnáct let vězení.

Mladík si ve škole vymohl peníze pistolí
i Zdroj: Hrej.cz

Bajwava měl skvělý plán, který mu Runescape umožnilo díky směnárně virtuálních peněz za skutečné. Na inzerát se pachatel dohodl s jistým Jonathanem Doklerem, chtěl mu dát 3300 falešných dolarů za to, že mu na účet převede pět miliard virtuálních mincí.

Podmínkou bylo osobní setkání, na nějž později okradený Dokler vyslal svého kamaráda David Emaniho. Emani se s Bajwavou setkal v jedné ze školních tříd, kde měla transakce proběhnout. Když však Bajwava přehazoval peníze z jedné obálky do druhé, Emani si všiml podezřelého chování a usoudil, že peníze nebudou pravé. Z obchodu vycouval, ale chlapci se nakonec domluvili ještě na druhé setkání. Na to už si však Bajwava přinesl maketu zbraně a donutil vystrašeného Emaniho zavolat  Doklerovi, že obchod je v pořádku, ať převede peníze. Za dva týdny si pro Bajwavu přijeli policisté.

Bajwavův zločin je tím typem, o kterém se příliš často nepíše. Jednak ne všechny loupeže kvůli hrám zachytí průmyslové kamery a jednak se ještě nestalo, aby se důvodem k ozbrojenému přepadení staly virtuální peníze z online videohry. Někdy je však touha po snadném virtuálním dobrodružství tak silná, že vede až ke skutečným zločinům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama