age-of-empires-bude-uplne-zdarma
Novinka Age of Empires bude úplně zdarma

Age of Empires bude úplně zdarma

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 6. 2012 08:09
Reklama

Dost bylo peněz kvůli registraci. Strategie Age of Empires Online bude konečně úplně zdarma. Ztrácí jakýkoliv prémiový obsah, za který si hráč musel při vstupu do hry připlatit. Přechod z "freemium" modelu na kompletní free-to-play oznámilo autorské studio Gas Powered Games.

Veškerý obsah strategie včetně toho prémiového, za který museli zájemci v minulosti platit, bude nyní zdarma. Age of Empires hodlá dál vydělávat pouze na mikrotransakcích. Exkluzivní Empire points teď už budete moci získat obyčejným hraním. Současní hráči jich jako dárek od studia dostanou k dobru rovných pět set, nově příchozí pak při registraci slušnou stovku. Gas Powered se strategii neustále věnuje a vyrábí pro ní nový obsah. Například mód zvaný Alliance Wars, se kterým zavádí týmový multiplayer vhodný až pro čtyřicet i více hráčů.

Série Age of Empires se poprvé přihlásila v roce 1997. Druhý díl z roku 1999 se stal takovým bestsellerem, že byl o dva roky dokonce portován na Playstation, což u strategií rozhodně nebylo běžné. V novém tisíciletí však žánr RTS začal upadat a Age of Empires s třetím pokračováním už velký úspěch nezaznamenalo. Free-to-play forma je dnes podle vydavatele z Microsoftu jediným způsobem, jak hru vyrobit a alespoň na ní neprodělat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama