mikrotransakce-budou-brzy-v-kazde-hre
Novinka Mikrotransakce budou brzy v každé hře

Mikrotransakce budou brzy v každé hře

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 6. 2012 12:00
Reklama

Free-to-Play hraní se systémem mikrotransakcí do pěti až deseti let zcela ovládne videoherní byznys. Myslí si to   Peter Moore, vysoce postavený manažer Electronic Arts přes finance. Pokud se jeho předpověď vyplní, budou hry  zábavné především podle toho, kolik dodatečnému obsahu si do nich koupíme (Microsoft Flight).

Procházíme obdobím složité transformace, kdy starý herní byznys nezkouší jenom jeden nový ekonomický systém, ale  spoustu různých finančních modelů. Každopádně mikrotransakce ale budou dominantní," říká Moore.

Mikrotransakce budou brzy v každé hře
i Zdroj: Hrej.cz

Transakce prý budou v každé hře a ty budou zadarmo. Bude pořád ještě docela velká změna oproti dnešku, kdy AAA  hra stojí šedesát dolarů a autoři doufají, že se jí prodá alespoň víc než milion kusů. "v budoucnu bude hra  zdarma a hrát ji budou desítky, možná stovky milionů lidí a živa bude z mikrotransakcí od malého procenta  zaregistrovaných. Předpokládám, že drtivá většina hráčů nedá za hraní ani vindru. Přesto budou hry prosperovat,"  myslí si Peter Moore.

A co si myslíte vy? Každopádně Nintendo prolomilo ledy u konzolového hraní a ohlásilo podporu mikrotransakcí pro nové WiiU.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama