porad-game-page-po-13-letech-konci
Novinka Pořad Game Page po 13 letech končí

Pořad Game Page po 13 letech končí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

11. 6. 2012 11:04 114
Reklama

Třináct let se na obrazovkách České televize objevuje pořad pro počítačové hráče Game Page. Letos však má být bez náhrady zrušen z důvodu jeho údajné nesmyslnosti. Podle ČT se počítačové hry mohou v "internetové době" propagovat i mnoha jinými cestami, než specializovaným televizním vysíláním a proto Game Page skončí.

Místo něj chce televize dát prostor jiným, ještě minoritnějším tématům. "V internetovém věku se počítačové hry propagují a recenzuji mnoha cestami samy. Česká televize se proto rozhodla podpořit prioritnější oblasti, jako například divadelní tvorba, opera, nezávislý film, nezávislý dokument. To všechno jsou žánry, kde ČT jakožto veřejná služba hraje nezastupitelnou roli a dostává od tvůrců vizuálně televizní dílo," zní odpověď ČT rozhořčeným divákům. Na svém facebooku zveřejnil citaci jeden z autorů pořadu Ondřej Broukal.

Pořad Game Page po 13 letech končí
i Zdroj: Hrej.cz

Vedení televize se rozhodlo nezařadit Game Page do programového schématu na letošní podzim a poslední díl bude odvysílán třicátého června. "Samozřejmě se budeme snažit rozhodnutí zvrátit, neboť se máme o co opřít. Game Page je například nejúspěšnějším pořadem ČT na sociálních sítích, ale s velkou pravděpodobností jde o finální verdikt," konstatuje na facebooku autorský tým, do nějž patří i Jaromír Möwald z Hrej.cz.

Facebookový profil ani práce štábu zatím nekončí. "Uděláme vše, co bude v našich silách, aby pořad nezanikl - i kdyby měl běžet pouze na internetu," uvádějí autoři. Na jejich podporu a zachování Game Page v ČT vznikla okamžitě internetová petice, která v době tvorby novinky měla téměř tři tisíce podpisů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama