400-tisic-hracu-opustilo-the-old-republic
Novinka 400 tisíc hráčů opustilo The Old Republic

400 tisíc hráčů opustilo The Old Republic

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 5. 2012 09:45 1
Reklama

Během noční konference společnosti Electronic Arts byly zveřejněny výsledky onlinovky Star Wars: The Old Republic. Pro MMO ze světa Hvězdných válek nejsou aktuální čísla úplně příznivá – momentálně má hra 1,3 milionů předplatitelů, což je oproti konci února (1,7 milionů) pokles o 23 procent (400 tisíc hráčů).

„V prosinci loňského roku jsme nalákali spoustu fanoušků Star Wars. Díky atraktivní značce se nám podařilo přilákat také příležitostné hráče. Část z nich se rozhodla hru dále nepředplácet, a to je hlavní příčinou poklesu,“ ujistil Frank Gibeau z Electronic Arts. Podobné chování hráčů po startu je u MMO obvyklé, přesto byly výsledky přijaty s obavami, které vedly dokonce k poklesu hodnoty akcií EA. Vydavatelství totiž má s touto onlinovkou obrovské náklady, a tak potřebuje dostatek předplatitelů.

Electronic Arts společně s Bioware chystají další obsah, který vyjde do června tohoto roku. Nový update - Allies - by měl udržet stávající předplatitele a zároveň přilákat i nové fanoušky. Do budoucna můžeme očekávat také různé speciální nabídky, jako jsou free-to-play víkendy – ty se totiž tvůrcům hry velmi osvědčily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama