maxis-mozna-vyviji-paty-dil-simcity
Novinka Maxis možná vyvíjí pátý díl SimCity

Maxis možná vyvíjí pátý díl SimCity

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 3. 2012 18:26 5
Reklama

SimCity 4, poslední řadový díl slavné strategické série, vyšel na PC v roce 2003. Od té doby fanoušci marně čekají na kvalitního nástupce. Dočkat by se mohli v roce 2013, SimCity 5 totiž možná není daleko. Podle informací z německého GameStaru, které získal jistý Španěl (poté se v anglickém překladu objevily na fóru NeoGaf), je hra ve vývoji v Maxisu. Slavný Will Wright se na pokračování své značky nepodílí, první neoficiální informace ale přesto znějí velmi zajímavě. V současnosti je hotovo zhruba 30 % projektu, nové SimCity by tak mělo být dokončeno příští rok.

Simulátor budování města využije nový engine Glassbox, který umožní detailní přiblížení. Budete tak klidně moci přečíst nápisy na obchodech, ale zároveň používat i tradiční přehledný ptačí pohled. Hratelnost vyjde z tradičních kořenů, ovšem i tu čekají novinky. Budovy bude možné vylepšovat po dosažení různých milníků – třeba policejní stanici po zadržení 10 zločinců. Tvůrci slibují také komplexní vztahy mezi různými aspekty života města a zakřivené silnice. Ulice tak nemusí být pouze rovné, jak je známe z amerických měst a předchozích dílů série.

Součástí hry by tentokrát měl být multiplayer, a to ve stylu SimCity 2000 Network Edition. Hráčům dá možnost vzájemně si navštěvovat města a uzavírat dohody, ekonomika se bude globálně ovlivňovat. Vývojáři připraví rovněž celkové tabulky s různými srovnávacími hledisky, které by mohly konkurenční starosty a primátory motivovat.

Informace se zdají reálné, navíc uniklo také množství obrázků. Už příští týden zjistíme, zda se SimCity 5 skutečně potvrdí. Maxis by totiž hru měl oznámit na Game Developers Conference v San Franciscu. Budeme vás informovat. Co byste od SimCity 5 chtěli vy?

Maxis možná vyvíjí pátý díl SimCity
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama