novy-xbox-by-mel-byt-pripraven-uz-za-rok
Novinka Nový Xbox by měl být připraven už za rok

Nový Xbox by měl být připraven už za rok

Ondřej Švára

Ondřej Švára

9. 11. 2011 14:15 3
Reklama

Nový Xbox s kódovým označením "Project Ten" by se měl na trhu objevit na Vánoce 2012 a Microsoft by jej měl představit už za čtvrt roku na technologickém veletrhu CES, konaném od desátého do třináctého ledna. Právě tak znějí nové spekulace ohledně vývoje dosud neohlášené konzole Microsoftu, jež má nahradit stávající Xbox 360. Je to jen další blábol? Vždyť nedávno jsme tu měli novinku o tom, že nový Xbox bude představen až v roce 2013.

Nové domněnky tentokrát přináší reportér Paul Thurrott, píšící pro magazín Windows IT Pro. Má tedy velmi blízko ke zdrojům přímo od Microsoftu a na základě toho se domnívá, že kromě blízkého uvedení na trh bude nový Xbox také velmi silně spojen s Windows 8, Windows Phone a aplikační platformou MS Silverlight. To by byla skutečně velká změna oproti dosavadní praxi.

Samozřejmě jde stále o nikým nepotvrzené věty, které jsou tu především od toho, aby se o nich diskutovalo. Jiní autoři dokonce předjímají, že nový Xbox přímo pojede na nějaké upravené verzi osmých Windows a naopak se zdráhají určit nějaké konkrétnější datum vydání. Tak si vyberte...

Jistá je zatím jen jedna věc. Microsoft se netají tím, že by svému X360, vydanému v roce 2005, chtěl v klidu dopřát aspoň desetiletý funkční cyklus, a to prý s pozicí budoucí novinky vůbec neotřásne. Předpokládá se totiž , že "sedmsetdvacítka" bude vydána souběžně s dobíhající produkcí starého modelu a  obě konzole se budou vzájemně doplňovat jak cenově tak i herní nabídkou. Ostatně, to samé se dodnes děje v případě druhého a třetího Playstationu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama