next-xbox-v-roce-2013-ps4-asi-taky
Novinka Next Xbox v roce 2013, PS4 asi taky

Next Xbox v roce 2013, PS4 asi taky

Erik Omar

Erik Omar

20. 10. 2011 16:47 8
Reklama

I přes to, že někteří méně zasvěcení mluví o současné generaci HD konzolí (Xbox 360, PS3) stále jako o „next-gen“, dlouho už to není pravda. Současná generace totiž zaostává prakticky ve všem a při životě jí drží jen pohybové periferie. To, že přesluhuje, je však všem nadmíru jasné.

Proto není zas takovým překvapením, že se začínají objevovat informace o opravdových next-gen konzolích; jmenovitě PS4 a dalším Xboxu. Právě „Next Xbox“ by měl být dle serveru Develop oznámen v roce 2013 na výstavě E3, ve stejný rok by se měl začít i prodávat. Informaci kolegové získali hned od několika různých zdrojů, přičemž většinou se jednalo o továrny starající se o vnitřnosti údajné nové konzole. Také studio Lionhead prý začalo práce na dalším Fable a vývojáři z Rare podle všeho připravují hru s dospělým námětem (což je od tvůrců Viva Pinata vcelku překvapivé), oba dva tituly by měly doprovázet launch nového Xboxu.

Develop rozhodně není první, kdo informaci o „Next Xbox“ zveřejnil. Už dříve se vcelku klasickým způsobem prokeclo několik zaměstnanců Microsoftu, kdy všechno vyžvanili ve svých životopisech. Něco o tom, že se snad připravují koncepty her pro nový Xbox, naznačilo i několik velkých studií včetně Turn 10, tvůrců série Forza a EA. Všechno do sebe tak nějak zapadá, a tudíž se v roce 2013 (pravděpodobně někdy před Vánoci) asi opravdu dočkáme nové generace konzole od Microsoftu.

To pro novou konzoli od Sony je již ve „vývoji“ něco přes 14 her. Pracovat na jejich konceptech by se právě v těchto dnech mělo v interních studiích tak, aby se mohl opravdový vývoj spustit okamžitě, jakmile budou připraveny první dev-kity.

Kluci a děvčata, svítá na lepší časy, kdy nebude Battlefield 3 na Xboxu 360 vypadat jako 2 roky stará hra s vyblitými barvami. Těšíme se.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama