apple-prodal-ctyri-miliony-iphonu-4s
Novinka Apple prodal čtyři miliony iPhonů 4S

Apple prodal čtyři miliony iPhonů 4S

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 10. 2011 14:02 2
Reklama

Čtyři miliony iPhonů 4S se prodalo za pouhé tři dny od celosvětového launche. Ekonomické výsledky po víkendu oznámilo Apple, podle nějž jde o nejlepší launch mobilu v historii firmy. Prakticky zdvojnásobil startovní čísla iPhonu 4.

Apple prodal čtyři miliony iPhonů 4S
i Zdroj: Hrej.cz

Výsledek je o to povzbudivější, že mobil, který byl původně očekávaný jako regulérní pátá generace, je zatím k dispozici jen v sedmi zemích. Obrovský zájem tak vyvrátil spekulace o tom, že půlgenerační výrobek je pro spotřebitele zklamáním a projeví se to na odbytu. Nikoliv, applovská komunita potvrdila oddanost, například v Hongkongu byli lidé na neoficiálních tržištích ochotni za nový smartphone zaplatit i šestinásobek doporučené maloobchodní ceny. Dá se říct, že lidé kupují 4S symbolicky jako elektronické květinu na hrob Steva Jobse.

Osmadvacátého října bude iPhone 4S dostupný v dalších dvaadvaceti zemích včetně České republiky. Nám nejblíže se nyní 4S prodává v Německu. Koncem roku pak má být dostupné ve více než sedmdesáti zemích světa.

V souvislosti s iPhonem a dalšími mobliními platformami dostal Apple ještě jednu povzbudivou zprávu. Již přes pětadvacet milionů uživatelů upgradovalo na nový iOS 5 a dvacet milionů participuje na nové službě iCloud

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama