steam-uz-ma-35-milionu-zakazniku
Novinka Steam už má 35 milionů zákazníků

Steam už má 35 milionů zákazníků

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 9. 2011 09:22 12
Reklama

Již přes pětatřicet milionů uživatelů aktivně nakupuje v digitálním obchodě Steam. Společnost Valve se tímto cenným achievementem pochlubila společně s představením faceliftovaného loga firmy, které teď bude používat.

Vtip je v tom, že je v podstatě stejné jako dřív, akorát je více "interaktivní. Všichni určitě znáte holohlavce s kohoutkem zaraženým v lebce a tento pán se už v animaci narozdíl od minulosti hýbe. Otáčí hlavou, ale zase nikdy ne tak, aby mu bylo vidět do obličeje.

Steam je díky svých obchodním výsledkům solidním příkladem toho, že PC scéna v žádném případě není mrtvá. Počet uživatelů služby se totiž neustále zvyšuje, loni v ní bylo přihlášeno teprve třicet milionů účtů. Pětimilionový meziroční nárůst je skvělé číslo, byť může být velkou měrou způsobené tím, že z Team Fortress 2 se stalo v červnu free-to-play.

Dnes funguje Steam v 237 světových regionech a v jednadvaceti jazycích a v souvislosti s tím musí neustále upgradovat svoji architekturu. Ta je dnes údajně tak rychlá, že umí třiadevadesátkrát za sekundu přenést digitální verzi oxfordského slovníku. A to je hodně tlustá digitální bichle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama