gamestop-vyviji-vlastni-cloud
Novinka Gamestop vyvíjí vlastní cloud

Gamestop vyvíjí vlastní cloud

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 8. 2011 12:44 1
Reklama

V polovině roku 2012 by se na herní trh mohla dostat další služba zaměřená na cloud gaming. Chce zaútočit nejen na PC scénu, ale především na celou konzolovou platformu, když hodlá ve velkém streamovat tituly pro Xbox a Playstation.

Novou službu bude provozovat americký specialista na bazarové hry GameStop, který se nyní již oficiálně připravuje na uzavřený betatest, startující někdy ke konci letošního roku. "Už spouštíme zkušební verzi a vypadá to opravdu dobře. Streamujeme hry pro všechny tři hlavní platformy z datacentra v Austinu," říká prezident GameStopu Tony Bartel. Se službou by chtěl proniknout i do světa chytrých televizorů.

GameStop se o stream a vůbec o digitalizaci herní zábavy již nějaký čas intenzivně zajímá. Své rozhodnutí o ponoření do vod, které nejsou pro firmu s šesti tisíci kamennými pobočkami úplně typické, potvrdil začátkem letošního roku, když koupil specialistu na vzdálené hraní Spawn Labs a konkurenta Steamu, firmu Impulse. Záměry jsou jasné, GameStop chce dostat hry ve vysokém rozlišení na cokoliv, co je připojeno na internet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama