atari-se-zameri-na-casual-hrani
Novinka Atari se zaměří na casual hraní

Atari se zaměří na casual hraní

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 8. 2011 10:15
Reklama

Pro někoho je šokem, že společnost Atari dnes ještě vůbec existuje, pro jiné je pak minimálně překvapením, čím se chce do budoucna tato značka kdysi spjatá s konzolemi a domácími počítači zabývat. Atari, před pár lety kompletně koupené firmou Infogrames, která se předloni takticky přejmenovala na Atari S.A, se bude následující léta věnovat převážně casual hraní a to jak na sociální sítě z PC, tak i na stále zajímavější mobilní sektor.

A na důkaz, že to myslí vážně, zmiňuje Atari v aktuální tiskové zprávě nutné personální změny a novinky, týkající se klíčových postů. Do čela finanční správy firmy (CFO) byl dosazen manažer Robert Mattes, viceprezidentem pro digitální distribuci se stal Owais Farooqui a mobilní sekci má nově na starost Maria Pacheco.

Odborné znalosti těchto mužů se bude Atari snažit využít pro vývoj na Atari.com, Facebook, i pro Google. Cílem nové obchodní strategie firmy jsou totiž webové prohlížeče, tablety, a smartphony, kam ze začátku bude chtít napálit staré klasiky jako Asteroids, Missile Command, Centipede, Breakout či Pong a později uvést i nové tituly, jako například Heroes of Neverwinter, které na facebook koncem letošního roku premiérově přinese pravidla Dungeons & Dragons.

Atari se zaměří na casual hraní
i Zdroj: Hrej.cz

Atari k digitálnímu online trhu směřuje už nějaké dva roky, ale konkrétní cíle jsou známy až nyní. Přechod společnosti ke casual gamingu je dalším důkazem, že pro firmy a jednotlivce v AAA byznysu dlouhodobě neúspěšně, je internetové farmaření stále častější cestou k tomu, jak se v herním byznysu zachránit. Nolan Bushnell, dnes sedící v užším vedení Atari S.A., dobře ví, co znamená kariérní veletoč...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama