hra-od-studia-respawn-bude-sci-fi-akci
Novinka Hra od studia Respawn bude sci-fi akcí

Hra od studia Respawn bude sci-fi akcí

Maggot

Maggot

8. 6. 2011 18:17
Reklama

Před nějakým časem se studio Infinity Ward (Modern Warfare 1 a 2) dostalo do neshod s vydavatelem Activision. Samozřejmě, že šlo primárně o peníze, výsledek byl tedy takový, že zakladatelé studia odešli spolu s dalšími zaměstnanci, a založili studio nové, s názvem Respawn Entertainment. Vzhledem k tomu, že studio nyní spadá pod EA, její ředitel, Frank Gibeau, odhalil plán společnosti, v němž figuruje i Respawn Entertainment s jejich vůbec prvním titulem pod křídly EA. Ta se totiž snaží své akční značky - typicky Battlefield a Medal of Honor - protáčet v pravidelném dvouletém cyklu. Krom toho chce mezi vývojáři vytvořit unikátní platformu, pomocí níž budou moci studia sdílet jednotný systém technologií. V poslední době je to například engine Frostbite 2 nebo sociální rozhraní Autolog.

Druhá část rozhovoru se taktéž točí kolem obchodních strategií. Gibeau během rozhovoru nenápadně naráží na již zmiňované studio Respawn a jejich hru, o které se již delší dobu traduje, že bude právě tou sci-fi akcí z pohledu první osoby, která zaplní prázdné místo mezi autentickými tituly, jako je právě Battlefield. Slova Franka jen potvrzují fakt, že novou hrou od Respawnů bude opravdu sci-fi akce. „V našem repertoáru máme také střílečky, typicky se orientující na sci-fi, zatímco se značky jako Battlefield a Medal of Honor zaměřují na moderní vojenství. Což nám samozřejmě umožňuje si mezi sci-fi střílečkami vybírat a nakonec vyhlásit tu nejlepší, díky čemuž můžeme konkurovat titulům jako Gears of War nebo Halo. Posléze je můžeme bezstarostně postavit proti sobě v den vydání, tudíž nebude naše vlastní hra parazitovat na našem byznysu, což je velice důležitá strategie.“

Respawn Entertainment se na E3 bohužel neukázali, je tedy velká šance, že se jich dočkáme během výstavy Games Convention, která se bude konat v německém Kolíně nad Rýnem během srpna. Co byste vy čekali od veteránů, kteří za sebou mají právě ty nejúspěšnější Call of Duty hry? Něco odvážného nebo spíše přízemní klasiku, která se bude držet osvědčených metod?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama