activision-se-soudi-s-electronic-arts
Novinka Activision se soudí s Electronic Arts

Activision se soudí s Electronic Arts

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

22. 12. 2010 17:57 3
Reklama

Snad už ani není třeba připomínat události kolem odchodu Jasona Westa a Vince Zampelly z týmu Infinity Ward. Koneckonců, psali jsme o tom v naší novinkové sekci dost obsáhle prakticky celý minulý rok a není problém si všechny novinky pěkně jednu po druhé dohledat. Pouze shrňme, že Zampella s Westem měli už v průběhu vývoje hry Call of Duty: Modern Warfare 2 choutky utéct od svého chlebodárce z Activisionu, což následně také velmi podivným způsobem udělali. Bobby Kotick, šéf Activisionu, si to pochopitelně nedal líbit a podal na oba dva trestní oznámení za nezákonné jednání. Oba dva totiž tehdy byli pod několikaletým kontraktem, který je, mimo jiné, zavazoval k tomu, že nesmí z Infinity Ward odcházet do jiného studia. Veřejným tajemstvím přitom bylo, že v Electronic Arts mají o lidi z Infinity Ward velký zájem. Nakonec se vše vyvrbilo tak, že Zampella, West a dalších 40+ vývojářů z Infinity Ward odešlo, založili si studio Respawn a začali tvořit hru v programu EA Partners.

Activision ovšem nechtěl nechat celou záležitost jen tak být a tak do již existujícího soudního sporu nově přimíchal i právě Electronic Arts. V ohromném soudním spisu se mimo jiné píše, že mezi Westem, Zampellou a Johnem Riccitiellem (CEO EA) měla proběhnout jakási tajná schůzka, že EA vědomě sabotovala (skrze dva výše zmíněné) vývoj Modern Warfare 2 a West se Zampellou se ještě v době, kdy pracovali pro Activision, měli pokoušet vydávat trailery z Modern Warfare 2 přesně ve chvíli, kdy se druhé CoD studio, Treyarch, snažilo protlačit s novým trailerem na tehdy nové Call of Duty: World at War. Kompletní výtah ze soudního spisu, který se vyšplhal v kompenzacích na astronomickou částku 400 milionů dolarů, si můžete (v angličtině) přečíst na Gamasutře.

Pro nás je však nejzajímavější jak celá věc dopadne. Mimosoudní vyrovnání se moc čekat nedá a podle toho, co jsme si měli možnost přečíst z několika zdrojů, nejde jen o klasické tvrzení proti tvrzení, ale pravda by v tomto případě měla být spíše na straně Activisionu. EA celou tuto kauzu nazývá jakýmsi marketingovým kličkováním a více se k tomu nehodlá vyjadřovat. Uvidíme, uvidíme...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama