na-facebooku-hraje-kazdy-druhy
Novinka Na Facebooku hraje každý druhý

Na Facebooku hraje každý druhý

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 10. 2010 10:31 4
Reklama

Hraní na Facebooku prostě letí. Podle odhadů serveru All Facebook, který se největší sociální sítí dlouhodobě zabývá, si občas nějakou tu hru pustí každý druhý uživatel této sítě, tedy více než 250 milionů lidí po celém světě. Častěji zde hrají ženy, jejich podíl je 69 %. 56 milionů lidí hraje na Facebooku denně, 19 % všech uživatelů přiznalo jistou závislost.

Pokud všechny hráče vynásobíme průměrnou dobou, kterou stráví u her na Facebooku, zjistíme, že lidé na této sociální síti každý měsíc hrají 927 milionů hodin. Facebook je tak pro vývojáře další obrovskou platformou, kde se dá dobře vydělat. Výzkum totiž dále uvádí, že si každý pátý hráč na Facebooku někdy koupil nějaký in-game předmět.

Z herních společností si dlouhodobě nejlépe vede Zynga, jejíž tituly pravidelně hraje více než 200 milionů lidí. Mezi konkrétními hrami stále vede Farmville, přes v posledních měsících klesající křivku dodnes farmaří kolem 60 milionů uživatelů. Patříte k nim také vy, nebo raději preferujete jiné tituly?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama