oznameni-dragon-age-2
Novinka Oznámení Dragon Age 2!

Oznámení Dragon Age 2!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 7. 2010 15:23 29
Reklama

Aktualizováno: Odhalení Dragon Age 2 přineslo více otázek než odpovědí. Jednou z velkých záhad je postava hlavního hrdiny. Alespoň pár informací ke klíčové postavě hry dodal web časopisu Game Informer (v jeho příštím papírovém vydání se máme dočkat mnoha dalších detailů). Tou nejzásadnější zprávou je fakt, že hlavní charakter Hawke bude tentokrát plně namluvený, což může vést k filmovějšímu zpracování dialogů. Hráč si ani nebude moci určit rasu, Hawke je prostě člověk a nikdo s tím nic neudělá. Jediné, co hráč při výběru postavy ovlivní, je pohlaví, specializace a vzhled postavy.

Hlavní hrdina je ještě zajímavý tím, že unikl ze zničené vesničky Lothering směrem na sever do země nazvané The Free Marches, kde se s ním pařani určitě podívají do města Kirkwall. Příběh druhého dílu Dragon Age obsáhne dlouhých 10 let, vše se bude točit právě kolem hlavního hrdiny Hawka.

Původní zpráva: Po nějaké době, kdy se mezi námi zabydlelo RPG Dragon Age, se začalo otevřeně mluvit o tom, co by bylo možné vylepšit v případném druhém dílu. Indicie, vedoucí k pokračování, pak byly stále častější a od dnešního dne už máme všechno černé na bílem! Ačkoliv jsme to tedy očekávali, oficiální oznámení Dragon Age 2 mezi nás přeci jen spadlo jen tak, z ničeho nic, a o to je informace veselejší.

Z konkrétních detailů toho zatím víme jen velmi málo, tisková zpráva však slibuje více akce, nový bojový systém a samozřejmě dynamický příběh, vycházející svou kvalitou z původní hry. Vše by se tedy mělo točit kolem postavy jménem Hawke, který je předurčený k tomu, aby se zásadní měrou podílel na změně celého rázu Dragon Age univerza. Vývojáři slibují, že příběh bude mapovat celých dlouhých 10 let a jen na základě rozhodnutí a činů samotných hráčů se bude celý svět přetvářet a měnit do výsledné podoby. Z tohoto důvodu proto můžeme očekávat více konců a odlišný zážitek pro každého z vás.

Co se týče platforem, Dragon Age 2 vyjde pro PC, Xbox 360 i PS3 někdy v prvním čtvrtletí příštího roku. Spekulace pak odvážně tipují 1. únor 2011, přikláníme se však spíše k tomu, že jde o informační šum. Ostatně, vše podstatné bychom se měli už brzy dočkat buďto z časopisu GameInformer, který bude ve svém 208. čísle (srpen 2010) Dragon Age 2 exkluzivně odhalovat, anebo z plánované prezentace v rámci německého Gamescomu.

A jestli vám ani tohle nestačí, můžete zabrouzdat na čerstvě spuštěné oficiální stránky, na kterých se budou rovněž objevovat informace a dočkáte se i slíbeného traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama