update-budeme-platit-za-dema-od-ea
Novinka Update: Budeme platit za dema od EA?

Update: Budeme platit za dema od EA?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

23. 3. 2010 12:42 23
Reklama

Update 23.3.:

Do celé záležitosti se svým vyjádřením pustil viceprezident EA, Jeff Brown, a pro uklidnění rozvášněných davů dodal, že klasické demoverze s očekávaně omezeným obsahem nebudou zpoplatněny. Vše se tedy týká obsahu navíc, za který budete muset v případě zájmu vysolit nějakou tu Kačku.

Původní zpráva:

Společnost Electronic Arts plánuje nárust svého digitálního herního trhu, který se má stát celkovou jednou třetinou jejich výdělků v nejbližších letech. Toho má docílit  především tím, že by hráči mohli začít platit za dema, která jsou dle analytiků „velmi dlouhá“.

„Jedna ze strategií EA bude vydávat tzv. „Premium downloadable content“ na PSN a Xbox Live za cenu $10 či $15, a až poté vydat plnohodnotnou hru za plnou cenu,“ vyjádřil se Michael Pachter během nedávné konference.

Dále ve zprávě stojí, že by měl být prémiový stažitelný obsah něco jako hodně dlouhé hratelné demo, díky kterému by se hráči rozhodovali o koupi plné hry, což by dovolilo společnosti omezit risk z drahého marketingu titulu samotného. Jednalo by se tedy o levnou reklamu.

Jak to bude fungovat v reálu bychom snad možná ani nechtěli vědět (stejně jako funkčnost DMR ochrany od Ubisoftu, která se předvedla vskutku náramně). Pokud to ale EA myslí vážně, můžeme se chystat na další kolo hratelných dem/stažitelných balíčků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama