nahravejte-skladby-a-vydelavejte-s-rock-band
Novinka Nahrávejte skladby a vydělávejte s Rock Band

Nahrávejte skladby a vydělávejte s Rock Band

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17. 7. 2009 16:44 1
Reklama

Určitě jste si mnohdy říkali, že byste chtěli zrovna tu vaši oblíbenou skladbu ve videohře Rock Band od Harmonix. Všechno ale má své meze a i seznam songů pro vaše potěšení byl značně omezený. Až doteď. MTV Games totiž ve spolupráci s Harmonix chystají ke konci roku otevřít online hudební obchod Rock Band Network , kam může každý umělec nahrát jejich vlastní skladbu, stanovit cenu a uživatelé po celém světě si to pak v mžiku mohou stáhnout.

Samozřejmě se služba neobejde bez mírných omezení a ustanovení, které však povětšinou vadit nebudou. Cenu mohou uživatelé stanovit v rozmezí 50 centů až po 3 dolary, z čehož pak dostanou 30% z každé stáhnuté (tj. koupení) skladby.

Předtím, než si naplno užijeme online obchodu nás čeká veřejná beta v srpnu, zkušební web už je spuštěn teď. Jako první si pak pošmáknou uživatelé Xboxu360, k čemuž mají vývojáři dobrý důvod. Jako Harmonix, tak MTV Games totiž spoléhají na podporu Creators Club od Microsoftu a vývojářskou platformu XNA, která se postará o převedení nahraných skladeb do herní podoby. Po prvních krocích se samozřejmě dočkají i majitelé PS3 a Wii.

Veškerá snaha je odpovědí online obchod GH Tunes, který je k dispozici hráčům Guitar Hero a nabízí nástroje pro tvorbu a nahrávání vlastních skladeb. Rock Band Network na to však jde z trochu jiného úhlu a troufáme si tvrdit, že se jim vyplatí podstatně více. To však ukáže až čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama